Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η διαμονή μας στην ΑΘήνα

 Στα μέσα Γενάρη βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε τα 2 μας (χωρις παιδί/-ά) μετά από ακριβώς 3 χρόνια και με προορισμό ξανά την πρωτεύουσα.
Αυτή τη φορά όμως θα συνδυάζαμε επιτέλους ΚΑΙ διασκέδαση, μαζί με δουλειά!

Η διαμονή μας - παρότι οι χρόνοι παρουσίας στο διαμέρισμα ήταν λιγοστοί- ήταν σημαντικότατος παράγοντας που μας απασχόλησε σοβαρά για διάφορους λόγους όπως σου εξηγώ παρακάτω, και που thank god, ήταν εξαίρετη η επιλογή μας!

Σε ένα απο τα luxury lofts του MaMaison λοιπον, επιλέξαμε να μείνουμε, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.


Σε μόλις 40 τ.μ. χωρεσαν ένα King size πολύ αναπαυτικό κρεβατι, 2 στιλατες πολυθρονες σε παραθυρο με θεα ολη την τεχνοπολη και τον Κεραμεικο, μια πληρως εξοπλισμενη κουζίνα, ανετοτατη ντουλαπα + εξτρά ανεσεις οπως πλυντηριο ρουχων, σιδερωστρα με σιδερο κοκ, ένα designάτο wc με  ντουζιέρα για 2!


Που λες, αναζητούσαμε κάτι σε κεντρικό σημείο με άμεση πρόσβαση σε μετρό αλλά όχι τόσο κεντρικό που να φοβόμαστε να κινηθούμε με τα πόδια τη νύχτα ή αν θα βρούμε το αυτοκίνητο και τα υπάρχοντά μας σε κάθε μας επιστροφή, στη θέση τους.
Η περιοχή του Κεραμεικού ήταν τέλεια καθώς είναι ήσυχη μεν αλλά σε 10' κυριολεκτικά είσαι στο πιο κεντρικό σημείο της ΑΘήνας, στην πλατεία Συντάγματος, φεριππήν!
Η οικοδομή που στεγάζονται 2 εκ των κεντρικών lofts του MaMaison είναι απολύτως ασφαλής και σύγχρονη, και σε μόλις 3 λεπτάκια περπάτημα είσαι στο σταθμό του Κεραμεικού.
Βρίσκεις ανετα παρκινγκ παντού στην γειτονιά τις καθημερινές αλλά έχεις και πολλές εναλλακτικές φυλασόμενων χώρων για να αφήσεις το όχημά σου, σε λογικές τιμές!

Οι βραδινές έξοδοι ήταν παιχνιδάκι αλήθεια, καθώς μισό τετράγωνο δίπλα μας βρισκόταν η Ιερά οδός με όλες τις μουσικές σκηνές, πίστες και κλάμπς ;)
Αλλά και για μια χαλαρή έξοδο για ποτό ή φαγητό/ σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας και νύχτας οι επιλογές πολλές, στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού και στο Γκάζι που κινούμασταν σαφώς με τα πόδια!


Παρ΄ότι πετύχαμε βροχούλες και συννεφιασμένο καιρό, το διαμέρισμα ήταν συνέχεια φωτεινό και απολαύσαμε ιδιαιτέρως τη θέα τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα!
Εν γένει, υπήρξε μια πολύ άνετη και ξεκούραστη διαμονή, με αέρα πολυτέλειας, χίλιες δυο ευκολίες, ευχάριστους ανθρώπους διαθέσιμοι να μας εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή, που φυσικά θα επαναλάβοουμε ασυζητιτί σε επόμενη ευκαιρία!

Ρένα, Γιάννη, ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στα Ιωάννινα | Μαρίνα Γιώτη 💚 Το νησί του Ποτέ Ποτέ

  Την Κυριακή 29 του Οκτώβρη βρεθήκαμε στο ανανεωμένο φιλόξενο βιβλιοπωλείο Ο κόμβος της γνώσης στην Ανατολή Ιωαννίνων για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του νέου βιβλίου της αγαπημένης μας παιδικής συγγραφέα, Μαρίνας Γιώτη. Η Μαρίνα μας ταξίδεψε στο νησί του Ποτέ Ποτέ, μας πήγε πισω στο καλοκαιράκι, μας σύστησε τον ήρωά της μια στρουθοκάμηλη που έχει μάθει κάπως να βολεύεται και μέσα από ανάγνωση, παιχνίδι, χορό και συζήτηση φυσικά, μας πέρασε το νόημα του βιβλίου της, που δεν είναι άλλο απο την ικανότητα- αναγκαιότητα προσαρμογής στις συνθήκες. Μετά από την παρουσίαση αυτή, δεν θα ξαναπούμε ποτέ με τα μικρά μας, θα αναρωτιόμαστε μονάχα...πότε;;;! το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα @dioptrabooks photography: @vasilislazokitsios Βασίλης Λαζοκίτσιος, www.studiogiotopoulos.gr                  

Δεκαεπτά κλωστές - Κάπα εκδοτική

  Θα κάνω κάτι που δεν το συνηθίζω. Θα σου μιλήσω (και συστήσω, ω ναι, σου συστήνω να το διαβάσεις) για ένα βιβλίο πριν το ολοκληρώσω. Με έχει ενθουσιάσει αφενός, αφετέρου διαπιστώνω πως δεν θα αλλάξει εύκολα η αίσθηση που έχω αποκομίσει οπότε τι τώρα, τι σε λίγες μέρες, η άποψη μου σε ορισμένα σημεία είναι παγιωμένη. Δεκαεπτά κλωστές λοιπόν. Πρόκειται για βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα- μπορεί ήδη να γνωρίζεις τι πραγματεύεται και ποιο είναι το τέλος του- εφόσον δεν είναι μυθοπλασία, δεν έχει plot twist & ανατροπές από πλευράς του συγγραφέα. Άρα ακόμη κι αν δεν έχω φτάσει να ολοκληρώσω την αφήγηση για να έχω πλήρως εμπεριστατωμένη άποψη για την υπόθεση δεν επηρεάζει κάπου την άποψη μου. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα για την ιστορία του Καστελάνη, ούτε ένιωσα την ανάγκη να αναζητήσω πληροφορίες πριν ξεκινήσω το βιβλίο για να ξέρω τι με περιμένει. Αν βλέπεις τηλεόραση πιθανώς να ξέρεις ήδη περισσότερα, μιας και απ' ότι μαθαίνω είναι έτοιμη η μεταφορά του στην μικρή ο

Τα βιβλία που διάβασα την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη

Δύο μυθιστορήματα των εκδόσεων Λιβάνης ήταν το αναγνωστικό μου ξεκίνημα μες στην καρδιά του καλοκαιριού! Το ένα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και το άλλο γραμμένο για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές του 20ου αιώνα στη χώρα μας - αυτή της Μικράς Ασίας. Για διαφορετικούς λόγους πολύ δυνατά. Βιβλία που μιλάνε στο συναίσθημα, που προκαλούν πόνο, συγκίνηση, ανάμικτα συναισθήματα χαράς και θλίψης συνεχώς - όπως άλλωστε είναι η ζωή. Όλο εναλλαγές. Ο Δανεικός χρόνος της Κατερίνας Πλουμιδάκη αφορά μια προσωπική εξομολόγηση - περιπέτεια της συγγραφέα. Όλο το βιβλίο είναι γεμάτο ρήσεις και αποφθέγματα γύρω από τη ζωή - την αξία και την ουσία της ίδιας της ζωής, που μόνο αν κάποιος φτάσει τόσο κοντά στον θάνατο ώστε σχεδόν να τον γευτεί, θα εκτιμήσει. Τις ανθρώπινες σχέσεις - με την οικογένεια, τους φίλους, τους συντρόφους, ανθρώπους που γνωρίζουμε, που αγαπάμε, που κρατάμε ή που πετάμε από τη ζωή μας. Αναφορές στην πολιτική- στην πρόοδο (ή μη) της χώρας με την πάροδο των ετών, στην κοινωνί